Alliade

Laurens: "Dit was een dag waar ik naar heb uitgekeken!"

Tijdens de week van Zorg en Welzijn, zou ik een dag gaan meelopen bij Meriant Zorgcentrum Herema State te Heerenveen. Een dag waar ik naar uitgekeken heb!

Warm ontvangst

15 maart 2018: 05.45 uur opstaan, douchen, aankleden, ontbijten en om 06.30 uur de auto in op weg naar Heremaweg 4 te Heerenveen. Vroeg uit de veren dus. Mooi op tijd aangekomen parkeer ik mijn auto op het parkeerterrein. Het is lekker fris buiten en de zon komt op. Het beloofd een mooie dag te worden. Ik heb er zin in!
Als snel raakte ik in gesprek met een collega die mij naar een huiskamer bracht waar de dag begonnen wordt. Deze dag mocht ik met collega Erika, verpleegkundige, meelopen en ervaren. Om 07.00 uur even overleggen en afstemmen met collega's Erika, Sierdje en Jeppie (zie foto) over de dag. 

Op route en de bewoners helpen

Samen met Erika heb ik een route gelopen. De bewoners bijstaan, helpen en ondersteunen bij de start van de dag. Er moet best veel geregeld worden al zeg ik het zelf. Helpen opstaan, aankleden, medicijnen check en uitdelen, wassen, ontbijt regelen, koken en bovenal contact maken en goed communiceren met de bewoners. En nog veel meer natuurlijk. Dit gaat allemaal op een persoonlijke, warme en respectvolle wijze. Iedereen helpen een fijne dag te hebben. Geen mens is gelijk dus dat is best even schakelen. De collega's hebben allemaal hart voor de zorg. Ze zijn er echt voor de bewoners. Dit is me echt bij gebleven. Wat een toppers!

Mooi vak en bedrijf!

Werken in de zorg is mooi, divers, dankbaar en hard/hart werken. Je kunt zo ontzettend veel betekenen voor de mensen op een persoonlijke manier. Ik ben dan ook dankbaar dat ik deze dag heb mogen meekijken en ervaren. Erika, Sierdje en Jeppie: ontzettend bedankt voor het warme welkom en jullie tijd. Ik heb een leuke en leerzame dag gehad. Ook heb ik een goed beeld kunnen krijgen bij wat er allemaal speelt en belangrijk is binnen de zorg. Dit neem ik weer mee in mijn eigen werk bij Zorggroep Alliade.

Laurens Melein mobiliteitsadviseur Zorggroep Alliade

© 2022 - Alliade
Website