Alliade

Petra: "Eén grote familie!"

Meelopen in de zorg. Mijn keuze viel op woonzorgcentrum BerkenStede van Meriant. Hartelijk werd ik begroet in de huiskamer met een kop koffie en een plak cake. Het was koffietijd! Een verzorgende stond druk koffie en thee in te schenken voor de bewoners die om beurt binnen kwamen wandelen. Ze wist precies wat iedereen wilde.

Na de koffie ging ieder z’n eigen weg: de één ging naar de kapper, de ander ging een ommetje maken, een aantal trok zich terug op hun eigen kamer en anderen bleven gezellig zitten.

Virtueel fietsen
De één had begeleiding nodig en de ander redde zich prima zelf. Eén meneer wilde beneden in de hal op de fiets. Samen met een stagiaire verzorgende IG brachten we hem naar beneden. ‘Niet zelf er af gaan hé!’ zei ze nog even nadrukkelijk. En meneer beloofde te bellen wanneer hij klaar was met zijn fietsronde.

Vorkje meeprikken
Terwijl meneer zijn rondes door de woestijn maakte op de fiets, ruimden wij de boodschappen op en werden de voorbereidingen voor de warme maaltijd getroffen. Aardappelen, spruitjes en worst stonden er op het menu. De verpleegkundige die ’s ochtends nog medicijnen uitdeelde, stond nu in de aardappels te prikken om te controleren of deze al bijna klaar waren. ‘Wanneer je thuis komt na een dag werken, doe je hetzelfde nog een keer,’ zegt een verzorgende met een glimlach.

Om twaalf uur eet ook ik dapper een bord warm eten mee. Mijn brood bewaar ik wel voor vanavond.

© 2022 - Alliade
Website