Alliade

Gerda: "Ook voor mensen zonder groene vingers een toplocatie!"

Een dagdeel meelopen bij locatie Passiflora – onderdeel van Ondernemend Talant – is helemaal een cadeautje wanneer de dag start met een heerlijk zonnetje. Ik meld mij op een van de fleurigste plekken van Drachten. Ik word verwelkomd door heerlijk geurende en kleurende bloemen en de enthousiaste cliënten Johannes en Jacob. Zij leiden mij vol trots rond over het mooie terrein van deze dagbestedingslocatie.

Volop variatie
Naast een grote variëteit aan tuinen zoals de belevingstuin, bijentuin en een prachtig natuurpad is er voor alle cliënten een diversiteit aan activiteiten. Op deze manier is er altijd iets dat aansluit bij de interesse en vaardigheden van de cliënten. Van belevingsactiviteit tot noeste arbeid zoals hout kloven. Ook in de zomer wordt dit volop gedaan om een voorraad aan te leggen om de ongeveer 250 klanten te kunnen voorzien van hout voor de kachel. Ook wordt volop gewerkt in de tunnelkas en kwekerij, zoals het stekken van planten. Ook ik mag de handen uit de mouwen steken. Ik ga teamlid Gauke helpen met het verwijderen van onkruid uit de potjes met stekken van rietplanten. Een gezellige samenwerking. We kletsen er lekker oplos.

Tijd voor een bakkie
Rond de 37 cliënten krijgen dagbesteding en zij wisselen per dag of dagdeel van werkplek binnen Passiflora. Naast lekker werken vindt men gezelligheid erg belangrijk op de locatie. Voor koffiedrinken wordt daarom ruim de tijd genomen. Lekker samen een bakkie doen. Naast de cliënten en begeleiders schuiven hier ook de vrijwilligers aan.

Blij met vrijwilligers
Passiflora is erg blij met de ongeveer 12 betrokken vrijwilligers die vaak op vaste dagen op de locatie aanwezig zijn. Een van deze vrijwilligers heeft een prachtig boek gemaakt waarin je alle planten kunt vinden met foto, bloeitijd, hoogte etc. Erg handig wanneer je iets minder groene vingers hebt zoals ik. Verder merk je dat de vrijwilligers de cliënten goed kennen. Na de koffie ga ik weer met Gauke naar het onkruid. Genoeg te doen en ondertussen komt begeleider Tijs langs voor een praatje en foto’s. Voor we het weten is het tijd om te lunchen. Na een gezellige lunch schrijf ik in het theehuis nog een stuk in het gastenboek en vertrek ik weer richting mijn werkplek in Heerenveen. Wat was het leuk om deze ochtend mee te maken waarbij ik weinig heb gemerkt van het feit dat er een aantal cliënten niet helemaal in goede doen waren wat een pluim is voor de begeleiding.

Bekijk ook https://passiflora.talant.nl/

Gerda Dijkstra, secretaresse Concernstaf Alliade

© 2022 - Alliade
Website