Alliade

‘Er zijn veel doorgroeimogelijkheden binnen Alliade’

Passie voor HR, maar toch een steentje bijdragen aan de zorg. Dat is wat Hiske Attema aantrok in de functie senior medewerker HR Services. Na de opleiding Personeel en Arbeid heeft Hiske verschillende werkzaamheden en facetten van het vak HR meegekregen. Een paar jaar geleden besloot ze zich te focussen op het familierestaurant en daar aan het werk te gaan. “Toen de horeca dicht moest door de coronacrisis had ik veel tijd om na te denken. Ik vond het heel leuk om in het restaurant te werken, maar ik merkte dat ik het echt miste om volledig met HR bezig te zijn.” Hiske besloot te solliciteren op de functie senior medewerker HR Services. “Inmiddels werk ik al iets meer dan een jaar met veel plezier bij Alliade!”

Team in ontwikkeling

De afdeling HR van Alliade is volop in ontwikkeling. Dit trok Hiske juist zo aan in haar baan. “Ik vind het leuk om te zien dat we het afgelopen jaar veel bezig zijn geweest met het team. We zijn een grote club mensen die elkaar niet elke dag ziet. Toch zijn we erin geslaagd om een team te vormen. En dat ondanks het vele thuiswerken door corona!”

Leidinggevenden ontzorgen

Hiske haar functie bestaat uit uiteenlopende taken. “HR gerelateerde vraagstukken die veel uitzoekwerk nodig hebben, komen vaak bij mij terecht. Denk hierbij aan vragen van leidinggevenden, maar ook aan vragen van medewerkers over hun contract. Ik ondersteun leidinggevenden bij de indiensttreding van nieuwe medewerkers. Ik zorg ervoor dat we de benodigde documenten binnenkrijgen en deze verwerken. Dit alles met als doel om de leidinggevenden te ontzorgen zodat zij zich kunnen focussen op de zorg.” Eén van de documenten die binnen moet zijn voordat een medewerker aan de slag kan is een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG).

Vanuit kantoorfunctie bijdrage aan de zorg leveren

Hiske vertelt dat ze niet bewust op zoek is gegaan naar een baan in de zorg, maar vindt het achteraf een groot pluspunt. “Ook al werk ik niet direct met cliënten en lever ik geen zorg, ik heb toch het gevoel dat ik hier een bijdrage aan lever. We doen met z’n allen ons best om de medewerkers en leidinggevenden zoveel mogelijk te ondersteunen, zodat zij de beste zorg aan de cliënten kunnen leveren.”

'Mijn collega's en ik kunnen elkaar vertrouwen. We vinden het ook erg belangrijk dat nieuwe medewerkers ons betrouwbaar vinden.'

Elkaar vertrouwen

Dat nabijheid belangrijk is binnen Alliade merkt Hiske in haar werk. “De lijntjes met mijn leidinggevende zijn kort, net als met mijn collega’s. Ik heb het gevoel dat ik altijd bij iemand terecht kan. We kunnen elkaar vertrouwen, maar we vinden het ook belangrijk dat nieuwe medewerkers ons betrouwbaar vinden. Om betrouwbaar te zijn moet je je afspraken nakomen.” Daarnaast heeft het thuiswerken haar gevoel van verantwoordelijkheid vergroot, vertelt Hiske. “Afgelopen jaar heeft toch wel bewezen dat je thuis veel werk verzet. Ook hierin moet je elkaar vertrouwen en moet iedereen zijn of haar verantwoordelijkheid nemen.” 

Veel mogelijkheden bij Alliade

In haar werk bij Alliade ervaart Hiske dat veel mogelijk is. “Dat we als organisatie flexibel zijn, hebben we het afgelopen jaar wel bewezen. Omdat we gedwongen waren om thuis te werken, zien we nu dat hierin veel mogelijk is. Daarnaast wordt bij Alliade echt naar je geluisterd. Je moet wel zelf het initiatief nemen, maar als je iets wilt dan word je hierin ondersteund. Er zijn ook veel doorgroeimogelijkheden hier. Zo zijn een aantal directeuren en managers begonnen als begeleider binnen één van de zorgonderdelen. Dat is leuk om te zien. Zelf zie ik ook genoeg mogelijkheden voor mijzelf binnen de organisatie. Het kan alle kanten op. Ik ben benieuwd!”

Wil jij net als Hiske ook bij Zorggroep Alliade werken? Wij zijn voortdurend op zoek naar nieuwe collega's!

© 2022 - Alliade
Website
scrollen